Prima   -  Presa   -  Noutăți - Până la 60,000 Euro pentru crearea și dezvoltarea Fondurilor de susținere a antreprenoriatului pentru tineri

Până la 60,000 Euro pentru crearea și dezvoltarea Fondurilor de susținere a antreprenoriatului pentru tineri

   
24.03.2021   2043 Accesări  

Fundația Est-Europeană, cu sprijinul Uniunii Europene, anunță Concursul de granturi pentru crearea și dezvoltarea Fondurilor de susținere a antreprenoriatului pentru tineri.

Începând cu 1 februarie 2021, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”. Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.
 
Una din activitățile proiectului presupune finanțarea a 10 Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri cu scopul de a sprijini angajarea tinerilor NEET (aflați în afara sistemului de educație, formare și ocupație profesională). De asemenea, proiectul își propune să sprijine crearea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) viabile la nivel local. 
 
Scopul și prioritățile programului de granturi
 
Concursul de granturi are drept scop susținerea organizațiilor societății civile în vederea abilitării economice a tinerilor din categoria NEET și antrenarea acestor tineri în dezvoltarea afacerilor. Astfel, proiectele vor avea ca obiectiv stimularea și mobilizarea tinerilor din categoria NEET la nivel local și implementarea inițiativelor de afaceri. Fondurile create vor contribui la susținerea implementării a cel puțin 60 de inițiative antreprenoriale ale tinerilor din regiuni. 
Prioritățile proiectelor, selectarea beneficiarilor și alte aspecte importante ce țin de organizarea și operarea Fondului de susținere a antreprenoriatului pentru tineri vor fi identificate și aprobate cu implicarea maximă și consultarea tinerilor, precum și cu asigurarea dreptului lor asupra inițiativelor.
 
Solicitanți eligibili
 
Pentru a fi participanți eligibili, solicitanții trebuie: 
 
a) să fie organizații nonprofit (necomerciale);
 
b) să fie persoane juridice stabilite și înregistrate pe malul drept sau stâng al râului Nistru de către autoritățile moldovenești sau de autoritățile de facto din regiunea transnistreană;
 
c) să fie organizații ale societății civile, de ex.: asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale, care operează la nivel național, regional sau local;  
 
d) să fie direct responsabili de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar;
 
e) ca regulă generală, organizațiile participante la concurs care sunt eligibile pentru finanțare, pot obține doar un singur grant în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în RM”. Eventualele excepții pot fi făcute pentru a asigura implementarea eficientă a proiectului și pentru a atinge rezultatele planificate. 
 
Adresa, informația de contact și depunerea propunerilor de proiect 
 
Întrebările privind acest concurs pot fi trimise la concurs@eef.md cu subiectul ”Întrebare concurs de granturi Fonduri de antreprenoriat pentru tineri” până la data de 04 aprilie 2021. 
 
Propunerile de proiect cu subiectul „Concurs de granturi Centru de suport în afaceri” pot fi transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md  sau prin poștă la adresa:  Fundația Est- Europeană, strada 31 August 1989", nr. 98, etaj 3, MD-2004, Chișinău, Republica Moldova, sau depuse personal la aceeași adresă.
 
Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 20 aprilie 2021, ora 23:59.
 
Detalii privind depunerea propunerilor de proeict și documentele necesare pot fi găsite urmând acest link.

Sursa: eef.md