Prima   -  Presa   -  Noutăți - La 28 octombrie marcăm Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră"

La 28 octombrie marcăm Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră"

   
24.10.2017   396 Accesări  

Aproximativ trei milioane de arbori şi arbuşti urmează să fie plantaţi pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră", marcată anul curent la 28 octombrie. Despre aceasta a anunţat astăzi la o conferinţă de presă, Vasile Bîtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

„În scopul asigurării unei desfăşurări eficiente a evenimentului, Guvernul a aprobat un Plan de acţiuni privind lucrările de înverzire. Conform acestuia, în toamna curentă este preconizată crearea de culturi silvice în fondul forestier naţional pe o suprafață de aproximativ 555 hectare. Totodată, urmează să fie efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale în fondul silvic pe o suprafaţă de 250 hectare", a precizat ministrul.

La solicitarea autorităţilor publice, agenţilor economici şi doritorilor să participe la eveniment, Agenţia „Moldsilva" va pune la dispoziţie materialul săditor necesar pentru desfăşurarea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului.

Potrivit directorului Agenţiei, Ion Haralampov, cele 34 de pepiniere ale întreprinderilor silvice din ţară au pregătit pentru actuala campanie de plantare circa zece milioane de puieţi. „Dispunem de material săditor de calitate, la preţuri rezonabile. În funcţie de specie, costul unui puiet poate varia între 15-60 de lei", a menţionat Haralampov.

Organizarea campaniei în localităţile ţării va fi efectuată de administraţiile publice locale de nivelul I şi II.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră" a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 1995.