Prima   -  Presa   -  Noutăți - Susținerea proiectelor de dezvoltare locală și cooperare Franța - Moldova.

Susținerea proiectelor de dezvoltare locală și cooperare Franța - Moldova.

   
14.08.2017   496 Accesări  

Ambasada Franței în cadrul lor declarate de principii, să încurajeze inițiativele de dezvoltare locală și cooperare descentralizată participare internațională structurilor din Franța și Republica Moldova. În 2017, Ambasada Franței lansează un concurs pentru mici proiecte de cooperare care vizează dezvoltarea locală.
În cadrul noii sale strategii 2017-2021, Agenția universitară a Francofoniei, care se străduiește să mențină potențialul de angajare și de integrare profesională a tinerilor specialiști, precum și. universitățile, în calitatea lor de subiecți de dezvoltare globale și locale.
Având în vedere rezultatele pozitive ale seminarului, menite descentralizate cooperare între Franța și Republica Moldova, organizată în luna octombrie 2016, la inițiativa Ambasadei Franței în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din republica MOLDOVA, cu suportul Ministerului Europene și Afacerilor Externe din Franța și a Consiliului Europei și cu participarea 83 de primari și предсидателей/vice-președinți de raioane, în timp ce, în prezența delegațiilor franceze și-au exprimat de așteptare pentru noi parteneriate cu gastronomie franceză parte.
Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei și partenerii lor, a decis sa lanseze un concurs, care vizează susținerea proiectelor de dezvoltare locală, care se înscriu într-un demers de cooperare descentralizată internaționale, urmărind unificarea autorităților locale în Franța și în Republica Moldova și partenerii lor (societatea civilă, ong-uri, universități, școli, alte) în scopul desfășurării în comun a unor proiecte de pe teritoriul Republicii Moldova.
Criterii de selecție și direcțiile prioritare, se arată în documentul original Concurs_Coop_Dec_Projet-7_ro.pdf 
Finanțarea
Dimensiunea maximă a contribuției din partea Ambasadei Franței s-a înregistrat în 2000 de euro pentru un singur proiect.
 Dimensiunea maximă a contribuției Agenției universitare a Francofoniei este de 1000 de euro pentru un singur proiect. Această finanțare suplimentară va putea fi solicitată pentru activități incluse în cadrul proiectului și asigură legătura între universități și mediul social și de activitate economică, de a promova integrarea profesională a tinerilor specialiști sau a activității de întreprinzător.
Durata proiectului
Termenul de realizare a proiectului nu trebuie să depășească 12 luni de la data semnării contractului de finanțare.