Prima   -  Presa   -  Noutăți - UE va susţine businessul mic şi mijlociu din R. Moldova în contextul pandemie

UE va susţine businessul mic şi mijlociu din R. Moldova în contextul pandemie

   
10.06.2020   2060 Accesări  

Uniunea Europeană va susține antreprenorii din Republica Moldova în contextul perioadei de criză provocată de noul virus COVID-19, și oferă granturi pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ÎMM) prin intermediul inițiativei Eu4Business, transmite MOLDPRES.

Măsurile desfășurate în cadrul EU4Business au drept obiectiv principal sprijinirea micului business, ținând cont de efectele pandemiei COVID-19 asupra economiei naționale și vizează trei domenii.

Primul prevede accesul la finanțare și piețe - condiții speciale de creditare oferite în colaborare cu bănci moldovenești, precum și granturi pentru IMM-uri în anumite sectoare de afaceri. Cel de-al doilea se referă la serviciile de asistență anti-criză pentru afaceri, incluzând consultanță și oportunități de instruire online, programe educaționale și de formare sectoriale, consultații de la experți recunoscuți. Şi cel de-al treilea sector prevede beneficiile derivate din Acordul de liber schimb cu UE - oferă asistență tehnică specifică IMM-urilor moldovenești, asigurându-se că acestea pot beneficia din plin de regimul de liber schimb cu UE.

EU4Business este o inițiativă a Uniunii Europene care oferă sprijin IMM-urilor din cele șase țări din regiunea Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus)  pentru a-şi realiza pe deplin potențialul și pentru a impulsiona creșterea economică.